Om Sofia

“Don´t ask what the world needs. Ask what makes your heart sing. For what the world need is people whose hearts sing.”

Jag älskar när musiken gör oss försvarslösa, när vi inte riktigt hinner tänka efter innan den har trängt sig rakt in i hjärtat. När den målar bilder och fyller öronen och kroppen. Och jag älskar att möta min publik med musiken. Det har jag alltid gjort.

Jag heter Sofia Kunze och är sångerska, låtskrivare och textförfattare med den nordiska folkmusiken som huvudgenre. Varmt välkommen till min hemsida.

De senaste åren har jag framförallt varit ute och spelat med Navarra (www.navarra.me). 2011 släppte vi debutskivan “Nya Fönster” och hösten 2013 släppte vi  vår andra skiva “Om natten”. Allra mest tycker vi om att utsätta vår musik och oss själva för mötet med vår publik där det skapas oförglömliga stunder av närvaro och energi. Tack all fin publik för det! Med min vokalgrupp Lyss! har jag varit ute och sjungit på festivaler och i kyrkor och fått uppleva hur  människorösten alltid verkar röra vid en särskild nerv. Den kan spegla lager i oss som vi inte kan sätta ord på och det är en mycket speciell upplevelse att få väva ihop sin röst med andras. Det är så enkelt och så komplext på en gång.

Med på hemsidan finns också några filmer med musik som jag skrev för några år sedan. I denna musiken kommer även inspiration ifrån den arabiska konstmusiken, den svenska visan och ett stänk av jazz in. Det är ett spännande projekt med helt fantastiska musiker och vänta… När tiden är mogen så blir det  en skiva av detta!

Annars händer det att jag är gästsolist i körprojekt eller i band. Jag har även workshops i folksång och undervisar sångelever privat.

Jag är tacksam att jag får ägna mig åt musik och min önskan är att det jag gör ska bottna i hjärtats längtan. Lättsamt som allvarligt. Komplicerat som enkelt. Glädje och allvar går hand i hand och jag ger mig gärna i kast med dem båda.

Hoppas att vi ses nån gång.

Vänlig hälsning, Sofia