Om grupperna

Sofia Kunze

DSC_0349

När längtan efter det heliga trycker som en öm punkt i hjärtat då är det som om det föds en puls av musik någonstans djupt inunder. En underström i en tillvaro där inget längre verkar ha någon tyngd.

Här är musik som är inspirerad av melodier och rytmer från den nordiska folkmusiken, färgad av musik långt österifrån, med texter som handlar om att bara vara nyvaken, om längtan efter det heliga och längtan efter trösten. Sofia Kunze med band reser tillsammans in den pulserande sällsamma musiken och öppnar alla fönster och dörrar på vid gavel för publiken.

När tiden är mogen kommer skivan…

Bandet:

Sofia Kunze – sång, piano, musik och text

Tobias Hedlund – slagverk

Viktor Olofsson – gitarr

Ida Gillner – saxofon

Alfred Lorinius – kontrabas

Magdalena Flygare – sång

 

Navarra

navarra

”När navarra drar igång är det som om en magnetkraft slår till och genast drar dom öron och nyfikenhet till sig. Bandet är brasan i festivalkvällen, och av en ordinär tältduk har det plötsligt blivit en sagogrotta där ett ungt energiskt band jammar med självlysande ögon. Dom strör nordisk folk och jazz- och popinfluenser omkring sig i ett fiffigt myller.” 

Linda Roslund, SR P2

Navarra bjuder på nyuppfunnen folkmusik med högt tryck, fullkomlig närvaro och skoningslöst sväng.  Pianisten Arvid Kästel skriver det mesta av musiken och sångerskan Sofia Bergström många av texterna. Gruppen fullbordas av Erika Risinger på fiol och Carl-Johan Groth på slagverk. Fyra starka personligheter med mod, ärlighet och energi, som också vågar lämna plats för de finstämda och ömsinta sångerna. Sedan starten 2009 har de rosats av kritiker, både för sina livekonserter och för CD:n Nya fönster. Navarras musik har letat sig in hjärtat hos en bred publik, folkmusikrävar såväl som de som aldrig hört en polska.

hemsida: www.navarra.me

 

Lyss!

Lyss!

Du känner kanske igen den, den nordiska tonen. Samtidigt är det något främmande över den, som kärva och vackra toner från en annan värld.

Tre sångerskor väver här samman ord och melodier från den nordiska folkmusiken och ger dig en musikupplevelse som spänner över livets alla skiften. De högtidliga koralerna, de svängiga dansvisorna, de sorgesamma och humoristiska vardagssångerna framförs med värme och självklarhet av sångtrion Lyss!

Gruppen har sjungit både i kyrkor och på festivaler och möter alltid sin publik med en innerlig sångglädje och ett starkt fokus i både röst och scennärvaro.

Förvänta dig en konsert med ett tonspråk du har någonstans långt ner i ryggmärgen men i nya och personliga arrangemang.

 

Lyss är:

Sofia Bergström, Ida Malkolmsson, Sanna Eriksson