Debuterade 2021 med faktaboken "Världens hemskaste sjukdomar" som baseras på SVT Barns populära programserie med samma namn. Boken nominerades till Adlibrispriset 2021 i kategorin "Barnböcker 9-12 år" och var 2021 års läsprojekt för samtliga femteklassare på Åland. Sedan dess har jag skrivit ytterligare två faktaböcker för barn.


Fullständig verkförteckning:

Världens hemskaste sjukdomar (2021)

Världens hemskaste sjukdomar 2 (2021)
Världens värsta kungar (2022)

Böckerna har getts ut av Bonnier Carlsen.

Läs mer om mina böcker här.

Jag gör också författarbesök för elever i åk 1-6. Under mina författarbesök får eleverna följa med på en ruskig resa genom tid och rum. Med nedslag i ämnen som pandemier, vetenskap, folkmedicin, svunna riken och mytomspunna monarker vill jag inspirera eleverna till att utforska vår spännande historia.

 

Läs mer och boka ett besök på Författarcentrum.

 

Just nu medverkar jag i satsningen "På riktigt – Sakprosa i skolan" där skolor i vissa regioner kan boka subventionerade författarbesök med fackboksförfattare.

Foto: Stefan Tell

TANKAR OM

VÄRLDENS HEMSKASTE SJUKDOMAR

KRYPER NÄRA LÄSAREN


“Greppet att två nutida barn drabbas av sjukdomarna, tillsammans med en levande dialog, gör att det dramatiska innehållet kryper nära läsaren.”


Birgitta Mark

Bibliotekstjänst

REKOMMENDERAR VARMT


Intressant, spännande, detaljrik och bitvis väldigt obehaglig! En bok jag varmt rekommenderar om du vill blanda intressant fakta med ett gäng härliga karaktärer.


My Loved Books


HUMORISTISKT & HEMSKT


Omformningen från tv-serie till bok är alldeles galant. Själv tycker jag faktiskt att författarna Ida Kjellin och Sofia Bergström gjort det hela både roligare och läskigare.


Sandra Sandström

Litteraturmagazinet